Ettevõtjad otsivad ka tänavu sõpru, keda tunnustada. Seoses sellega kutsume üles esitama sobilikke kandidaate, kes on paistnud silma oma ettevõtlikkuse ning Eesti elu edendajana.

Alates 1993. aastast valivad Eesti ettevõtjad EVEA algatusel „Ettevõtluse Sõbra“ tiitli saajaid.  “Ettevõtluse Sõbra” tiitli võib omistada aktiivsele riigi-, ühiskonna- või poliitikategelasele või organisatsioonile silmapaistvate teenete ja saavutuste eest era-, ja eriti  väikeettevõtluse edendamisel.

Kandidatuuri ülesseadmisel peab põhjendama, milliste teenete ja saavutuste eest on vastav isik või organisatsioon Ettevõtluse Sõbra aunimetuse saamiseks esitatud. Kandidaatide esitamise õigus on Eestis registreeritud ettevõtetel ja nende juhtidel, Eestis tegutsevatel ettevõtjate esindusorganisatsioonidel ja EVEAl endal.

Mullu, mil EVEA-l täitus 30. ning Eesti Vabariigil 100. aasta, sai tiitli EV100 juhtrühm ja korraldustoimkond, kelle eestvedamisel toimus 2018. aastal Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks üle kogu Eesti, aga ka väljaspool Eestit erinevaid ürituste sarju, üksiküritusi, sündmusi, projekte, ühiskondlikke algatusi, mis nii kaudselt kui ka otseselt toetasid Eesti ettevõtteid nii kodu- kui välismaal.

Varasemalt on nimetatud tiitli teiste hulgas pälvinud president Lennart Meri, Eesti Panga president Siim Kallas, majandusministrid Toomas Sildmäe, Liina Tõnisson ja Juhan Parts, justiitsminister Rein Lang, Maksumaksjate Liidu juht Lasse Lehis, ajakirjanikud Igor Rõtov ja Avo Kokk.

Kandidaate saab esitada hiljemalt 15. jaanuaril 2020 aadressile: evea@evea.ee.

Ettevõtluse Sõbra auhinna üleandmine toimub uue aasta algul Tallinnas.

TAUST

EVEA  (Eesti Väikeste ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon) on Eesti väikeste ja keskmiste ettevõtjate esindusorganisatsioon, mille eesmärgiks on esindada ja kaitsta väike- ja keskmiste ettevõtjate huve ning tugevdada oma liikmete konkurentsivõimet. EVEA on olnud Eesti ettevõtjate teenistuses alates 1988. aasta 3. detsembrist.

Lisainfo:

„Ettevõtluse Sõbra“ tiitli statuudi leiad siit.

Kontakt:

Marina Kaas

EVEA asepresident

E-post: marina@datanet.ee

Telefon: 50 21 484

2018. a Ettevõtluse Sõbra auhind läks EV100 juhtrühmale ja korraldustoimkonnale (Autor: Aigi Valgepea, EventLab OÜ)