Skip to main content
05 märts, 2024
#teemad

Ettevõtluse Sõber 2023 – president Kersti Kaljulaid

05 märts, 2024

“Ettevõtluse Sõber 2023” aunimetuse EVEA-lt pälvis tänavu president Kersti Kaljulaid.

EVEA president Ille Nakurt-Murumaa: EVEA annab Ettevõtluse Sõbra tiitli organisatsioonile, riigi-, ühiskonna- või poliitikategelasele väljapaistvate saavutuste ja teenete eest majanduse, ettevõtluse, ja eriti väikeettevõtluse edendamisel. Sel aastal pälvis selle austava tiitli president Kersti Kaljulaid, kelle seisukohad on ettevõtlust ja ettevõtlikust esile tõstvad, autoriteetsed ja kõlavad ka väljaspool meie riigi piire. Tema sõnavõtud ja arvamused teevad Eestit suuremaks, aidates seeläbi edendada Eesti majandust ning luues hea pinnase ettevõtete arenguks.

President Kersti Kaljulaid tänas auhinna vastuvõtmisel, et tema  kaasamõtlemist Eesti majanduse ja roheenergeetika osas on märgatud.

Kes või mis on Ettevõtluse Sõber?

Alates 1993. aastast valivad Eesti ettevõtjad EVEA algatusel „Ettevõtluse Sõbra“ tiitli saajaid. “Ettevõtluse Sõbra” tiitli võib omistada aktiivsele riigi-, ühiskonna- või poliitikategelasele või organisatsioonile silmapaistvate teenete ja saavutuste eest era-, ja eriti väikeettevõtluse edendamisel.

Kandidatuuri ülesseadja peab põhjendama, milliste teenete ja saavutuste eest isik või organisatsioon on Ettevõtluse Sõbra aunimetuse saamiseks esitatud. Kandidaatide esitamise õigus on Eestis registreeritud ettevõtetel ja nende juhtidel, Eestis tegutsevatel ettevõtjate esindusorganisatsioonidel ja EVEAl endal.

Varasemalt on nimetatud tiitli pälvinud Vabariigi President Lennart Meri, Eesti Panga president Siim Kallas, majandusministrid Toomas Sildmäe, Liina Tõnisson ja Juhan Parts, justiitsminister Rein Lang, Maksumaksjate Liidu juht Lasse Lehis, ajakirjanikud Igor Rõtov ja Avo Kokk, õiguskantsler Ülle Madise, majandusekspert Raivo Vare. Organsatsioonidest on Ettevõtluse Sõbra tiitli saanud näiteks Eesti – 100 korraldustoimkond, Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik ja Riigikontroll.

„Ettevõtluse Sõbra“ tiitli statuudi leiab siit.