Skip to main content
20 oktoober, 2018

#SMEtoo. No comments, tööinspektsioon

20 oktoober, 2018
Umbes aasta tagasi sai Lõuna-Eestis asuv kalakasvatusettevõte, kus tegutsevad juhatuse liige ja üks osakoormusega kalamüüja, tööinspektsioonilt korralduse määrata esmaabiandja ning sellest vastavalt töötajat teavitada. Tööandja kleepis Põlvas asuva müügipunkti seinale küll enda nime, olles koolitatud esmaabiandja, aga kirjutas, et vajadusel peaks töötaja helistama numbrile 112, kuna kiosk asub Põlva linnas, aga tööandja on 25 km eemal kalakasvatuses. Inspektor ei saanud sellega nõustuda ja nõudis, et tööandja paneks kioski seinale oma telefoninumbri, sest õigusnorm kohustab tööandjat TEAVITAMA TÖÖTAJAT ESMAABIANDJA KONTAKTTELEFONIST! Pöördumine tööinspektsiooni juhtkonna poole lõppes sellega, et peadirektori asetäitja saatis vastuse, milles ütles, et midagi pole teha, sest norm on täitmiseks ja et seega tuleb piisaval hulgal töötajaid palgata, ehk üks töötaja esmaabiandjana tuleb lisaks palgale võtta …?
PANE TÄHELE!
Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) on käivitanud kampaania #SMEtoo ning teeb kõigile Eesti väikeettevõtjatele üleskutse avaldada oma markantseid lugusid suhtlemisest riigi, ametnike ja suurfirmadega, ehk rääkida avameelselt ebaõiglasest kohtlemisest.
EVEA kogub lood kokku ning edastab asjaomasele ministrile palvega pakkuda olukorra parandamiseks välja konkreetsed lahendused.

Teata ning jaga oma lugu siin või saada meile e-postiga evea@evea.ee.

Loe #SMEtoo lugudest nii kodulehel kui Facebookis!

* SME – inglise k small and medium-sized enterprises, eesti k väike–ja keskmise suurusega ettevõted