“Ettevõtluse Sõber 2021” aunimetuse pälvis tänavu nii ettevõtjana kui riigi- ja ühiskonnategelasena tuntud Raivo Vare, kes on silma paistnud kogu COVID-perioodi vältel ülevaatlike majanduskokkuvõtetega ning analüüsinud finantstoimingute ja tegutsemise/otsustamise mõttekust just ettevõtjate vaatevinklist lähtuvalt. Tema sõnumid on alati olnud laia konteksti põhised, faktitäpsed ja ettevõtjat toetavad.

“Ka meil, ettevõtjatel, on vaja aeg-ajalt ausat, apoliitilist ja moraalset suunanäitajat, kes valdab pai-tegemise-kunsti ka kõige segasemates ja keerulisemates majandussituatsioonides. Raivo Vare on ka suurepärane eeskuju väärikusest ja härrasmehelikkusest ning väärib igati esiletõstmist!” ütles EVEA president Heiki Rits.

Raivo Vare:

„Olen üllatunud ja meelitatud selle auväärse tiitli omistamisest nii olulise organisatsiooni nagu EVEA poolt. Eesti majandus seisab väike- ja keskmiste ettevõtete õlul ja nende käekäigust sõltub meie arengu edukus rohkem, kui me arvata suudame. Mul on heameel, et olen saanud omalt poolt pisut abiks olla“

Mis on Ettevõtluse Sõber?

Alates 1993. aastast valivad Eesti ettevõtjad EVEA algatusel „Ettevõtluse Sõbra“ tiitli saajaid. “Ettevõtluse Sõbra” tiitli võib omistada aktiivsele riigi-, ühiskonna- või poliitikategelasele või organisatsioonile silmapaistvate teenete ja saavutuste eest era-, ja eriti väikeettevõtluse edendamisel.

Kandidatuuri ülesseadmisel peab põhjendama, milliste teenete ja saavutuste eest on vastav isik või organisatsioon Ettevõtluse Sõbra aunimetuse saamiseks esitatud. Kandidaatide esitamise õigus on Eestis registreeritud ettevõtetel ja nende juhtidel, Eestis tegutsevatel ettevõtjate esindusorganisatsioonidel ja EVEAl endal.

Varasemalt on nimetatud tiitli pälvinud Vabariigi President Lennart Meri, Eesti Panga president Siim Kallas, majandusministrid Toomas Sildmäe, Liina Tõnisson ja Juhan Parts, justiitsminister Rein Lang, Maksumaksjate Liidu juht Lasse Lehis, ajakirjanikud Igor Rõtov ja Avo Kokk, Õiguskantsler Ülle Madise. Ettevõtluse Sõber 2019 oli Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik ning aastal 2020 AS Äripäev. „Ettevõtluse Sõbra“ tiitli statuudi leiab siit.